5. april 2016

Eskimologi fortsætter

Universitetet lyttede til ABN

Eskimologi-studiet ligger i Strandgade på Christianshavn
ved siden af den nordatlantiske brygge. Området var
tidligere hovedsæde for den Kongelige Grønlandske Handel.
Eskimologi-faget på Københavns Universitet bliver ikke lukket, sådan som det ellers var frygtet tidligere på året, hvor universitetet i forbindelse med en sparerunde stoppede for studenteroptaget på en række småfag.

- Københavns Universitet har besluttet at fastholde uddannelserne i Eskimologi, Indianske Sprog og Kulturer, Klassisk Græsk samt Moderne Indien & Sydasienstudier. Økonomien er ikke bedre på flere af disse fag. Men her er der tale om, at universitetet enten har en særlig national forpligtelse eller unikt stærke faglige miljøer. Der vil være nyt optag på de fire uddannelser i 2017, lyder det fra Københavns Universitet.

Der rejste sig en storm af protester, da Københavns Universitet i januar luftede planer om muligvis at lukke eskimologi-faget.

- Vores virksomheder har i høj grad behov for forskning og uddannelse om Arktis, derfor er det beklageligt og begrædeligt, at KU lukker for optaget. Det er et uheldigt signal at sende, når Arktis er på dagsordenen i så mange sammenhænge både politisk og i virksomhederne, sagde ABN's netværksleder Ellen Arnskjold dengang og fortsatte:

- Eskimologi-studiet er det eneste universitetsstudium, hvor man kan lære grønlandsk - og den slags er der behov for. Det er i stigende grad er vigtigt for virksomheder at kunne kommunikere på grønlandsk, så selv om der også eksisterer forskning i Arktis andre steder på universitetet i Grønland og danske universiteter, så er eskimologi et klassisk fag. Derfor håber ABN, at uddannelse og forskning i Arktis prioriteres højt også i de kommende år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar