Krydderier og brændevin fra grønlandske urter
Grønlandsk kvan ved vintertid. Planten er en populær sommerspise i Grønland. |
Marianne Bjerre fortalte ivrigt om sine oplevelser - blandt andet til vennen Lars Forsberg, og det blev starten til en kulinarisk fritidsvirksomhed, Kvann-Kompagniet sammen med Peder Schmidt og Klaus Clemens. Senere har de fire også indgået et samarbejde med den grønlandske madmor Anso Hardenberg, der som grønlandsk mad-ambassadør er kendt i den store verden og plejer omgang med nogle af verdens bedste kokke.
Peder Schmidt og Marianne Bjerre foran en del af Kvann-Kompagniets sortiment, der både omfatter krydderier, teer, brændevin og øl samt kogebogen Mamaq med opskrifter af Henri Lee og Anso Hardenberg. |
Kvann-kompagniet står blandt andet bag kogebogen Mamaq, hvor Anso Hardenberg i samarbejde med kokken Henri Lee byder på en række spændende opskrifter med grønlandske krydderier.
Udover at sælge urter plukket i Grønland af Grønlandsk arbejdskraft er Kvann- Kompagniet også i gang med at etablere dyrkning af frisk kvan i Nordsjælland, og er allerede på nuværende tidspunkt leveringsdygtige i friskhøstede kvanstængler og blade på bestilling. De friske kvanblade anvendes til sirupper, chutneys, marmelader, vine, chokolade og mange andre produkter.
Kvann Kompagniet sælger sine produkter gennem udvalgte forhandlere, blandt andre Tranhuset på Christianshavn, men en stor del af omsætningen hentes ved bagagerumssalg på markeder.
Kvann-Kompagniet har netop meldt sig ind i Arctic Business Network.
Læs mere om Kvann-Kompagniet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar