18. september 2019

Øjenåbner

Det er dyrt i Grønland

Man skal have den store tegnebog med i Grønland.
Blandt trækplastrene i det grønlandske telt på dette års Food Festival i Aarhus var en lille grønlandsk købmandsbutik.

Her kunne de danske besøgende stifte bekendtskab med prisniveauet i Grønland. Det er som bekendt temmelig højt, så det var lidt af en øjenåbner for de mange besøgende.24,95 for 2 kg hvedemel er hård kost for forbrugere, der normalt giver en rund tier for den vare.

Blandt gæsterne kom der mange forslag til at løse prisproblemet. Nogle ville have tilskud fra staten til fødevarer til Grønland, andre var interesseret i om man kunne dyrke grøntsager i Grønland, mange er bekymret for børnenes kost – og endelig mente andre at vide, at der er masser af vitaminer i sælmaver.

Det var Arctic Street Food i Aalborg, der fik ideen og havde stillet den lille grønlandske købmandbutik op.

- Vi vil jo gerne gøre danskerne klogere på Grønland, og her har vi ramt plet, fortæller Lisbeth Døssing fra Det Grønlandske Hus i Aalborg, som har hjulpet Arctic Street Food med udstillingen.

- Vi rammer jo de besøgende i en almindelig hverdagssituation- og er der noget, danskerne har forstand på, er det priserne på dagligvarer. Det er et godt udgangspunkt for at fortælle mere om hverdagen i Grønland, så vi er svært tilfredse med reaktionerne, siger Lisbeth Døssing.

Food Festival, der er Nordens største af sin art, fandt sted i Aarhus 6. - 8. september.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar