10. juli 2019

Penge til guldmine

Vækstfonden og Greenland Venture investerer

Guldminen i Nalunaq i Kirkespirdalen i Sydgrønland
beskæftiger i øjeblikket tyve medarbejdere. Foto: AEX
Vækstfonden og Greenland Venture offentliggjorde i sidste uge den første fælles investering som led i den erhvervsaftale, der blev indgået i marts 2019 med formålet at sikre finansiering til vækst i Grønland. Med kapital fra den danske stat og Naalakkersuisut giver aftalen mulighed for finansieringer for op til 220 millioner kroner..

- Vi glæder os over i dag at offentliggøre den første investering som del af vores samarbejde, der skal understøtte grønlandske projekter og vækstvirksomheder. Investeringen sker i den sydgrønlandske guldmine Nalunaq, siger Karsten Høy, direktør i Greenland Venture.

Sammen med blandt andet turisme og fiskeri er råstoffer et af de områder, som partnerne særligt ser muligheder i, og investeringen glæder derfor også Rolf Kjærgaard, direktør for Vækstfonden:

- Råstof- og minesektoren har stort potentiale i Grønland. Med investeringen her kan vi bidrage til, at Nalunaq-minen kommer vigtige skridt videre, og selskabet bag er klar til hurtigt at kunne gå i gang med produktion. Det vil bidrage til øget vækst og udvikling i Sydgrønland, siger Rolf Kjærgaard.

Vækstfonden og Greenland Venture investerer parallelt hver 7,5 millioner kroner i den sydgrønlandske guldmine. Derudover deltager en række eksisterende investorer i kapitalrunden.

Nalunaq-minen har tidligere været i drift, hvilket betyder, at der allerede er etableret god infrastruktur omkring den.

- Arbejdspladserne i Nalunaq kan bidrage til ny og bæredygtig udvikling til gavn for alle i området. Investeringen her bygger på de mange egenskaber, området har, og er et godt eksempel på en investering, der tager udgangspunkt i Grønlands unikke forhold, fortæller Karsten Høy.

- Investeringen i Nalunaq er resultat af et tæt samarbejde mellem Vækstfonden og Greenland Venture, hvor en lang række kompetencer og lokalt kendskab er sat i spil. Vi har allerede nu flere investeringer og lån på vej, og vi ser frem til det fortsatte samarbejde, siger Rolf Kjærgaard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar