7. marts 2019

Overskud i mediehus

Mange udfordringer

- Overskud, men der skal fortsat kæmpes, siger Christian
Schultz-Lorentzen, direktør for mediehuset Sermitsiaq.AG
.
Mediehuset Sermitsiaq.AG kom ud med et pænt resultat i 2018. Ifølge virksomhedens netop offentliggjorte årsregnskab for 2018 landede overskuddet efter skat på 4.7 millioner kroner. Sidste år lød overskuddet på knap 5.5 millioner kroner.

Samtidig har mediehuset skiftet bestyrelsesformand, da Jørgen Ejbøl er faldet for aldersgrænsen. Den daglige ledelse og bestyrelsen finder resultatet tilfredsstillende. Resultatet vil være medvirkende til fremover at sikre den frie og uafhængige presse i Grønland.

- Men der skal kæmpes, siger Christian Schultz-Lorentzen, direktør for mediehuset Sermitsiaq.AG og fortsætter:

- De frie medier har mange udfordringer. Ikke kun i Grønland, men i hele verden. Google og facebook er eksempelvis alvorlige konkurrenter som annonceplatforme. Det mærkede vi i 2018, hvor annonceindtægterne i mediehuset samlet set faldt med 1.1 millioner kroner i forhold til året før.

- Men sådan er betingelserne. Verden forandrer sig. Der findes heller ikke bødkere mere. Vi må alle være parate til at udvikle os og ikke mindst finde nye indtægter. Uden et solidt, økonomisk fundament er det frie ord ikke meget værd. Det koster at drive redaktioner, der kan levere kvalificeret journalistik. Men det er vi heldigvis i stand til takket være en hårdtarbejdende medarbejderstab på alle niveauer, siger Christian Schultz-Lorentzen.

På generalforsamlingen fratrådte Jørgen Ejbøl som formand for bestyrelsen. Det skete på grund af aldersgrænsen på 70 år. Ny bestyrelsesformand bliver Jens Bruun, der blev valgt ind i bestyrelsen i 2017. En erfaren mediemand med godt 25-års erfaring på Jyllands-Posten og 10 år som koncerndirektør og direktionsmedlem i JP/Politikens Hus. Ny i bestyrelsen er også54-årige Ulla Lynge, uddannet cand.scient.adm. på Ilisimatusarfik og med en MBA fra Henley Business School i London. Hun er direktør i CSR Greenland og blandt andet næstformand i Grønlands Økonomiske Råd.

Mediehuset udgiver de to landsdækkende aviser Sermitsiaq og AG, landets største onlinemedie Sermitsiaq.AG, Nuuk Ugeavis og kvindemagasinet Arnanut. Dertil kommer inflightmagasinet Suluk, som produceres for Air Greenland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar