15. marts 2019

Overskud i Air Greenland

Passagerrekord

Det går opad for Air Greenland.
Det går mildest talt flyvende for Air Greenland. Det nationale grønlandske flyselskab landede i 2018 et årsregnskab med et resultat før skat på 80,8 millioner kroner.

Air Greenland oplevede en vækst på fire procent på rutetrafikken i 2018, og 87 procent af væksten kom fra ruten mellem Kangerlussuaq og København. I 2017 skruede Air Greenland op for sine flyvninger til Island, og det har haft en markant effekt i 2018.

Koncernen, der også tæller Hotel Arctic i Ilulissat og Grønlands Rejsebureau, præsterede en samlet omsætning på næsten 1,4 millioner kroner. Samlet havde Air Greenland 431.000 passagerer i 2018, hvilket er det højeste passagertal nogensinde for det grønlandske selskab.

- I de senere år har Air Greenland haft øget fokus på kundetiltag som eksempelvis den nye kundeklub Club Timmisa og kundeevents i Grønland. Flyselskabet bestræber sig på at binde Grønland sammen på en effektiv måde, og samtidig ønsker flyselskabet at styrke lokale kompetencer via CSR-arbejde, oplyser selskabet.

Air Greenland står over for store investeringer i de kommende år. En udvidelse af lufthavnene i Nuuk og Ilulissat vil omkalfatre den grønlandske infrastruktur, og desuden venter en udskiftning af de aldrende S-61 og Bell 212.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar