27. marts 2019

Arctic Group i færøsk offensiv

Nyt navn og nye lokaler på Færøerne

Landechef Henrik Kronborg, Arctic Group.
Den færøske grossistvirksomhed Blika, der er ejet af Arctic Group, skifter navn og bliver fremover en mere integreret del af Arctic Import. I den forbindelse flytter Blika også ind i et 750 kvadratmeter nyt kontor med et større lager og tilhørende showroom, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Ifølge landechef hos Arctic Group Henrik Kronborg, så er det oplagt for Arctic Import at udvide på Færøerne netop nu:

 - Færøerne er inde i en rivende udvikling og et massivt økonomisk opsving. Vi ser derfor ind i et stort vækstpotentiale og et voksende marked, som vi gerne vil have en større bid af, og som udvidelsen naturligvis skal ses i lyset af, fortæller han og fortsætter:

- Ved at knytte Blika endnu tættere til Arctic Import kan vi udnytte de mange synergier, der er i Arctic Group-koncernen. Det betyder blandt andet, at vores varesortiment på Færøerne udvides med op til 30.000 varenumre, og det vil selvsagt være til stor fordel for vores kunder.

Blika beskæftiger sig i dag med non food-produkter, som udelukkende bliver solgt til virksomheder og offentlige institutioner på Færøerne. Det skal virksomheden fortsætte med i fremtiden, lyder det fra Blikas administrerende direktør Eyðun Hansen.

Ifølge Hansen har Færøerne de senere år været inde i en økonomisk højkonjunktur, der har sat gang i store byggerier og infrastrukturprojekter rundt omkring på øerne.

- Alene sidste år voksede vores omsætning med over 20%. Det skyldes især den rivende udvikling, Færøerne har gennemgået de seneste år, der også har sat skub i en række af de brancher og industrier, vi leverer produkter til. Derudover er befolkningstallet på Færøerne også stigende, da der bliver født flere børn og mange flytter tilbage til øgruppen. Alene sidste år kom der godt 800 nye indbyggere til, og det er mange på Færøerne, forklarer Hansen.

Blika skifter officielt navn til Arctic Import den 1. april 2019, hvor virksomheden også rykker ind i sine nye lokaler på Smiðjugerði 9 i Tórshavn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar