28. november 2017

Støtte til miljømedarbejdere

Millioner til affald

Det grønlandske affald skal samles i de store byer.
Naalakkersuisut har netop bevilget 7,3 millioner kroner til det grønlandske kommuners affaldshåndtering.

Kommune Kujalleq har modtaget støtte til transport af affald fra Narsaq, Igaliku og Qassiarsuk til Qaqortoq. Qaasuitsup Kommunia har fået støtte til et affaldstransport projekt, hvor affaldet transporteres fra Qeqertarsuaq til Aasiaat, mens Qeqqata Kommunia har fået støtte til afprøvning af transport af affald fra Kangaamiut og Sarfannguit til henholdsvis Maniitsoq og Sisimiut. I Kommuneqarfik Sermersooq arbejdes der med transportprojekter fra Kapisillit, Qeqertarsuatsiaat, Arsuk og Tasiilaq til Nuuk.

Udover støtten til transportprojekterne støtter Naalakkersuisut også en to-årig ansættelse af en miljømedarbejder i hver kommune. De nye miljømedarbejdere skal arbejde med affaldstransportløsningerne og sikre øget erfaringsdeling om miljøforhold på tværs af kommunerne.

Desuden skal de nye miljømedarbejdere være med til at sikre, at reglerne om renholdelse i byer og bygder overholdes. Det gælder ikke mindst udearealerne omkring virksomheder, byggepladser, institutioner og almindelige boliger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar