27. august 2014

Vil styrke rigsfællesskabet

Ny grønlandsk-færøsk-dansk forening stiftet

Nauja Lynge.
- Rigsfællesskabet skal ikke længere være en elitær klub, forbeholdt bureaukrater, som udveksler dokumenter, men en folkelig bevægelse, holdt sammen af det helt unikke, familiære og nære forhold, som findes mellem færinger, grønlændere og danskere.

Det siger Nauja Lynge, der har taget initiativ til Foreningen Rigsfællesskabet, der netop er blevet stiftet. Det sker i en tid, hvor mange ellers mener, at rigsfællesskabet er under pres.

- Vi vil derfor kaste alle vore kræfter ind på positivt at sikre en styrkelse af samhørigheden mellem vore tre folk, siger stifteren og nyvalgt formand for foreningen.

Ny forening vil styrke rigsfællesskabet mellem
Grønland, Færøerne og Danmark. Foto: WikiPedia
- Vi siger klart og tydeligt "ja" til rigsfællesskabet, fordi vi tror på, at Grønland, Færøerne og Danmark også fremover skal høre sammen, og fordi vi tror på, at dette fællesskab, som vi har kendt i hundredvis af år, er det rigtige grundlag for et helt nyt, frugtbart og ligeværdigt samarbejde.

Næstformand er politiker og tidligere lagmand Edmund Joensen. Herudover består bestyrelsen af Jairus Lyberth, Martine Lynge Lyngesen, Nikolaj Olsvig, Morten Larsen og Michael Keldsen.

Man kan læse mere om foreningen og blive medlem på hjemmesiden.

Fakta om Rigsfællesskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar