12. august 2014

Kronprinsparret i Grønland

Royalt triumftog

Kronprinsfamilien på kolonihavnen i Nuuk. Foto: Arktisk
Kommando/Britta Hjortshøj Vissing
Sommerens helt store begivenhed i Grønland har uden tvivl været kronprinsfamiliens besøg i Grønland.

Togtet foregik med kongeskibet Dannebrog fra Igaliku  til Nuuk via Qaqortoq, Paamiut og Qeqertarsuatsiaat. Overalt blev familien og ikke mindst tvillingerne med de grønlandske navne Ivalo og Minik modtaget med jubel.

Togtet er blevet fulgt op med flere TV-programmer på DR og TV2 - og her fornemmede man tydeligt glæden ved at være i Arktis og de gensidige følelser mellem kronprinsparret og den grønlandske befolkning.

Lige som ABN på forårets business-ekspedition besøgte
 også kronprinsparret Arktisk Kommando i Nuuk. Her
måtte kronprinsesse Mary høre på kronprinsens
 røverhistorier fra Nordøstgrønland. Foto: Arktisk
Kommando/Britta Hjortshøj Vissing
Samtidig var det et glimrende eksempel på, hvordan man kan være sammen på tværs af kulturelle og sproglige forskelle mellem Danmark og Grønland - med respekt for både ligheder og forskelligheder.

Besøget vakte stor glæde i Grønland - og det forstås. Eneste skår var som sædvanlig, at den danske presse har det mere end svært med den grønlandske geografi - og ikke mindst udtalen af grønlandske ord og stednavne. Blandt andet har TV2 efterfølgende måtte undskylde, at man fik lufthavnen i Kangerlussuaq placeret på østkysten.

Besøget blev dækket tæt i de fleste media, men herudover har Kommuniqarfik Sermersooq dækket besøget i Nuuk - og kan på hjemmesiden blandt andet byde på en række fotos, der ikke har været set i andre media.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar