18. august 2014

Ambassadørbesøg fra Kina

Råstoffer og seafood på dagsordenen

Aleqa Hammond diskuterede råstoffer med den
 kinesiske ambassadør. Foto: Tusagassiivik
- Kina er et vigtigt land for os, ligesom Grønland er vigtig for Kina i deres forhold til lande i Arktis. Det sagde den grønlandske selvstyreformand Aleqa Hammond, da hun torsdag modtog den nyudnævnte kinesiske ambassadør i Danmark, Liu Biwei.

Hammond understregede, at Grønlands relationer til Asien og Kina er inde i en spændende og ny udvikling - ikke mindst efter, at Kina har opnået permanent observatørstatus i Arktisk Råd og fortsatte:

- Jeg håber, at vi med Kinas nye ambassadør kan udvikle vores forhold yderligere, især indenfor handel, turisme, forskning og investeringer, hvor begge lande har noget at tilbyde hinanden.

På mødet torsdag diskuterede Liu Biwei udover Grønlands relationer til kæmpen i øst også samhandelen med seafood, råstofområdet og selvfølgelig Arktisk Råd.

Den nye kinesiske ambassadør tiltrådte i efteråret 2013, og det er hans første besøg i Grønland. Efter besøget i Nuuk gik turen i weekenden til Ilulissat.

Under sit besøg har Liu Biwei også holdt møde med Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer, Jens-Erik Kierkegaard. Derudover har den nye ambassadør blandt andet besøgt Ilisimatusarfik, Grønlands Naturinstitut og Royal Greenland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar