21. september 2018

Penge i turisme

Kangerlussuaq vigtig for Qeqqata Kommunia

Borgmester Malik Berthelsen drømmer om, at
Kangerlussuaq kan blive Grønlands svar på La Santa Sport.
Turismebranchen i Qeqqata Kommunia omsætter for 136 millioner kroner og beskæftiger, hvad der svarer til 246 helårsstillinger.

Det kom frem, da Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Aqqalu Jeremiassen holdt erhvervs- og turismeseminar i weekenden, og Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastuktur Simon Simonsen holdt infrastrukturseminar i mandags i den midtgrønlandske kommune.

Tal fra Visit Greenland og Grønlands Statistik viser, at ca. 75% af regionens turisme kommer fra Kangerlussuaq. Turisterhvervet i lufthavnsbyen omsætter  for flere end 100 mio.kr. og skaber 180 arbejdspladser.

- Det nu blevet endnu mere tydeligt for alle, hvor stor betydning turismen har for hele Qeqqata Kommunia og hele Grønland, siger Malik Berthelsen.

Deltagerne i seminarerne kom med mange forslag på at få skabt endnu bedre sammenhæng mellem turismen i Kangerlussuaq og resten af kommunen. Her havde mange fokus på den nylige UNESCO-optagelse og den kommende naturvej fra Kangerlussuaq via Sarfannguit til Sisimiut. Et kommende hvalmuseum i Maniitsoq var et andet centralt emne, som deltagerne gav Aqqalu Jeremiassen med hjem til Naalakkersuisuts kommende turismeplan.

På begge seminarer understregede Qeqqata Kommunias sportsglade borgmester, at ”Kangerlussuaq med sine mange veje og gode adgang til naturen samt mange adventuretilbud kan blive til Grønlands ”Club La Santa”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar