Food Festival i det jyske
Den
grønlandske kok Mikael Møller er inspireret af blandt andet sin mors opskrifter, når han anretter grønlandsk receptionsmad. |
Grønland er stærkt repræsenteret på Aarhus Food Festival,
der åbnede fredag.
Det er i år fjerde gang, at en række grønlandske
virksomheder præsenterer sig for de gastronomisk interesserede på festivalen,
der betegnes som Nordens største. Det er
Det Grønlandske Hus i Aarhus, der har taget initiativ til at samle en stribe virksomheder
med tilknytning til Grønland og præsentere deres produkter på en samlet stand.
Der er stor interesse for de grønlandske produkter, så
festivalarrangørerne har valgt at placere det grønlandske telt lige inden for
hovedindgangen. Festivalen finder sted
på Tangkrogen, der ligger næsten dør om dør med Det Grønlandske Hus i Aarhus,
og besøges hvert år af cirka 30.000 gæster.
Åbningen af Aarhus Food Festival blev markeret med en
reception i det grønlandske telt, hvor den grønlandske kok Mikael Møller bød på grønlandske specialiteter i hans
helt egen fortolkning af hans mors traditionelle grønlandske opskrifter.
De medvirkende virksomheder er Royal Greenland, Qajaq Brewery, Kvann Kompagniet og Inuacare. Åbningsreceptionen bød også på et kort foredrag af den grønlandske designer og arkitekt Aviaja Ezekiassen, hvor hun stillede skarpt på storytelling i markedsføringen af grønlandske produkter.
Designer
og arkitekt Aviaja Ezekiassen fortæller her Morten Larsen fra Nukiga om vigtigheden af storytelling i markedsføringen af grønlandske produkter. |
Direktør
Jørn Holbech fra Det Grønlandske Hus i Aarhus bød velkommen til det grønlandske telt på Food Festival. |
Selv
om førstedagen på den aarhusianske Food Festival foregik i silende regn og torden, havde mange interesserede fra både Grønland og Danmark fundet vej til åbningen af det grønlandske telt. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar