Internationale forskere diskuterer infrastruktur i Arktis
Forskerne skal også på studietur til Kangerlussuaq for at se nærmere på effekterne af den smeltende permafrost. |
Her vil en række forskere debattere, hvordan forskningsbaserede løsninger kan bruges til at udvikle og planlægge velfungerende infrastruktur i Arktis.
-Infrastruktur er et emne, der ofte er oppe at vende i den grønlandske debat. Og med god grund: Velfungerende transportinfrastruktur er ekstremt vigtig for de isolerede arktiske kystsamfund. Derfor er det nødvendigt at sætte fokus på de særlige udfordringer, der er forbundet med at bygge og drive infrastruktur i Arktis, siger lektor Thomas Ingeman-Nielsen fra DTU Byg.
Der er blandt andet fokus på den rolle, som permafrost spiller i forbindelse med planlægningen af nye lufthavne og vedligehold af eksisterende i Grønland. Det er et område, som Thomas Ingeman-Nielsens ved rigtigt meget om - og som han tidligere har fortalt om på et møde i Arctic Business Network.
Nielsen forsker i de konsekvenser, ændringer i permafrosten har for planlægningen af lufthavne og andre store anlæg i Grønland. Sammen med en kollega har han indsamlet geologiske data fra Kangerlussuaq, som er blevet samlet i en database. Databasen kan bruges som en solidt faktuelt udgangspunkt for at tage beslutninger om, hvordan lufthavnen skal drives og vedligeholdes i fremtiden.
Konferencen har godt tres deltagere. Med oplæg fra blandt andet USA, Canada, Norge, Finland samt Grønland og Danmark er de arktiske lande rigt repræsenteret blandt deltagerne. Selv om konferencen tager udgangspunkt i forskningsresultater, er det dog ikke kun forskere, der lægger vejen forbi. Også repræsentanter fra myndigheder og erhvervsliv i Grønland og Danmark giver deres bud på udfordringer og løsninger i forhold til planlægning af infrastrukturen i Arktis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar