10. oktober 2017

Tiden efter NunaMinerals

Muligheder for både småskala og almindelig efterforskning

Nye muligheder for at få del i den grønlandske råstofjagt.
Råstofstyrelsen har genåbnet tilladelsesområder, som hidtil har tilhørt NunaMinerals A/S

Fra den 1.oktober vil alle tilladelsesområder, som har været omfattet af NunaMinerals A/S’ tilladelser, bortset fra efterforskningstilladelse 2006/10, være åbne for nye ansøgninger. Ansøgninger modtaget fra den 1. oktober til og med den 30. november 2017 vil blive behandlet som en samlet ansøgningsperiode. Ansøgninger modtaget herefter vil blive behandlet efter den almindelige ansøgningsprocedure, meddeler Departementet for Rstoffer.

De genåbnede områder kan ansøges på almindelige vilkår. Områderne åbnes for alle typer ansøgninger, herunder både småskalaaktiviteter og almindelige mineralaktiviteter.

Baggrunden for ansøgningsrunden er konkursen i Nuna Minerals A/S sidste år. I tråd med almindelig praksis har Råstofstyrelsen været i tæt dialog med kurator med henblik på at afgøre tilladelsernes fremtid.

Efter almindelig praksis har rettighedshaver mulighed for at overdrage tilladelserne til en ny rettighedshaver. NunaMinerals A/S under konkurs har ansøgt om overdragelse af 1 tilladelse til en ny rettighedshaver. Efterforskningstilladelsen har nr. 2006/10 og er beliggende i Vagar området i Sydgrønland nord/nordvest for Nanortalik. Naalakkersuisut har godkendt overdragelsen på betingelse af, at tilladelsesområdet i forbindelse med en forlængelse af tilladelsen reduceres, således at to områder ved Uunartoq Fjord udskilles fra tilladelsesområdet. Naalakkersuisut har reserveret disse to områder til småskalaaktiviteter. De øvrige otte efterforskningstilladelser er tilbagekaldt og genåbnes nu.

Læs mere her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar