4. januar 2018

Ny fond for entreprenørskab

Arbejdet er gået i gang

Grønlandske unge lytter til RG-direktør Mikael
Thinghus ved en iværksætterkonference i 2015.
Den grønlandske Fond For Entreprenørskab har startet sit arbejde og bygger nu organisationen op for at skabe et godt fundament for at kunne understøtte unges kompetencer inden for innovation, entreprenørskab og iværksætteri. Det skriver fonden på sin hjemmeside.

Julie Rademacher er ansat som regionsleder og samtidig har Fonden For Entreprenørskab Kalaallit Nunaat fået kontor i det nystartede kontorfællesskab Idé-fabrikken. I 2018 skal der nedsættes en bestyrelse,

- Det er vort klare mål at fremme entreprenørskab og skabe flere iværksættere fra ABD til PhD. Erfaring fra udlandet viser, at jo tidligere børn og unge møder entreprenørskab i undervisning, jo større effekt har det, og jo flere iværksættere kan vi forvente at få i Grønland i fremtiden. Derfor er det et vigtigt og spændende arbejde, vi nu har sat i gang, fortæller Julie Rademacher.

I 2017 har Fonden for Entreprenørskab lavet efteruddannelse af lærere og holdt en stor iværksætter-finale i Nuuk Center ”Arsarnerit Inuussuttai – Young Northern Lights” med cirka. 300 elever fra 4.klasse, 7./8.klasse, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Dette er sket i samarbejde med erhvervslivet, uddannelses- og interesseorganisationer.

Fonden for Entreprenørskab planlægger at udvide aktiviteterne til også at omfatte Sisimiut i det kommende år.

- Det er vigtigt at Fonden for Entreprenørskab med de nye finanslovsmidler for 2018 at få skabt et godt fundament også bygge på med en sted ad gangen og i samarbejde med flere partnere og sponsorer fra erhvervslivet, uddannelser og interesseorganisationer at kunne skabe aktiviteter og muligheder for børn og unge i hele landet på sigt.Vi glæder til arbejdet fremover og til at se endnu flere børn og unge blive motiveret til at følge deres drømme og udvikle hele samfundet. Det er jo nu vi sår de frø, som skal gro i fremtiden, siger Julie Rademacher.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar